Obnovuji blog

Téměř po třech letech od posledního příspěvku jsem se rozhodl obnovit svůj blog. Naposledy jsem psal o blížícím se Drupalconu v Praze. Jen pro informaci, na DrupalCon jsem s Petrem opravdu odjel a byla to jedna z nejlepších konferencí na které jsem kdy byl. Na takové akce se nezapomína.

Během těchto tří let se stalo neskutečně mnoho věcí. Ve zkratce některé pro mě podstatné uvedu...

  • 19. května 2014 jsem odmaturoval a také se vrátil do Toastmasters. Od stejného roku jsem studentem FI MUNI.
  • odchod z Drupal komunity. Bohužel po vrcholu Drupal akcí v česku - Drupalconu se opět nic moc nedělo. S @petrpo jsme rok před tím táhli jediná setkání, která tou dobou byla a ať jsme dělali co jsme dělali, neudrželi jsme návštěvnost. Setkání i překladatelské sprinty proto pomalu skončily. To mě naprosto odradilo a řekl jsem si, že vyzkouším věci jako Nodejs, C, Apps script a tak dále...
  • pro TM období 2014-2016 jsem byl viceprezidentem klubu Brněnští Toastmástři (pro znalé VPPR a následně VPE). Během tohoto období jsem mimo jiné moderoval několik akcí jako Barcamp, organizoval klubové soutěže a dalších (do úrovně divize včetně) jsem se účastnil jako chief judge nebo contest chair.
  • postavil jsem 3D tiskárnu (ano, zatím jen postavil a nic víc, za chvíli pochopíte proč...)
  • další nepodstatné maličkosti patří sem

 

A tímto končí to dobré. Od srpna 2015 jsem začal mít silné zdravotní problémy, které mě rychle začaly omezovat. Pokud mě sledujete na sociálních sítích, mohli jste zaznamenat několik postů o různých vyšetřeních a prášcích. Nikde jsem však přímo nezmiňoval moji nemoc. Dlouho jsem přemýšlel, jak s touto informací naložit. Zda si z ní udělat temné tajemství, které je třeba chránit za každou cenu, nebo ji zveřejnit. Došel jsem k názoru, že ji zveřejním.

Takže tedy, 4. listopadu 2015 se mi obrátil život vzhůru nohama. Byla mi diagnostikována ulcerozní kolitida (wiki). Jedná se neléčitelné autoimunitní onemocnění střev. Zkráceně řečeno, 15x denně na WC, průjmy, krev a další problémy. Léčba kortikoidy, imunosupresiva (ano, to co se používá po transplantacích). 8 měsíců od diagnózy a je to cca 3 týdny, co se začínám vracet do relativně normálního života. Tímto bych rád poděkoval kamarádce (se stejnou diagnózou), která mě od listopadu držela nad vodou pomocí mnohahodinových diskusí o nemoci a životě s ní. Proč nenapíšu do poděkování jméno je asi jasné...

Pokud jsem vám za poslední rok neodpověděl na nějakou zprávu, zde je odůvodnění.

 

Pro tentokrát je to vše. Příště snad už nějaký techničtější článek.

posledního příspěvku jsem se rozhodl obnovit svůj blog. Naposledy jsem psal o blížícím se Drupalconu v Praze. Jen pro informaci, na DrupalCon jsem s Petrem opravdu odjel a byla to jedna z nejlepších konferencí na které jsem kdy byl. Na takové akce se nezapomína.

Během těchto tří let se stalo neskutečně mnoho věcí. Ve zkratce některé pro mě podstatné uvedu...

  • 19. května 2014 jsem odmaturoval a také se vrátil do Toastmasters." data-share-imageurl="">

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.