Vodafon nabízí ferové tarify - ale proč tu férovost nevidím?

Před několika dny oznámila společnost VODAFONE vznik nových "revolučních a férových" tarifů.

Ve screenu s novýmy tarify vás na první pohled zaujme položka "Volné vteřiny" kterých jsou tisíce. Toto je první marketignový tah na zákazníka - když je něčeho víc, je to lepší. Ale řekněme si to na rovinu - zahraniční operátoři také nabízejí tisíce volných jednotek. Jenže v zahraničí jednotka rovná se minutě a ne vteřině. Pamatujte, že v naší zemi voláme několik dráž než v zahraniční. Dokonce jsme byly /jsme nejdražší zemí co se volání týče v Evropě (alespoň v té vyspělé časti).

U nejlevnějšího tarifu dále zavádí neomezené sms, ale pouze do vlastní sítě. Další tarify, jejichž cena začíná na 599 ,- jsou sms neomezené do všech sítí.

 

Dále Vodafone ruší možnost si tarif sestavit - např. pořídit si výhodné volání bez sms. Z toho nám jednoduše vyjde, že lidé co přejdou k Vodafonu, jejichž měsíční útrata nepřesáhne cca 400,- budou velmi znevýhodnění. Naštěstí stávající zákazníci mají možnost si svůj starý tarif ponechat.

 

Ve Vodafonem slibované "revoluci" rozhodně nehledejte lidský FUP ani levnější internet. Vše zůstává stejné. Dle mého názoru jediné, co se Vodafonu povedlo, je účtování po vteřinách, tzn. 1 + 1 čímž se mimochodem všude chlubí. Ovšak obyčejným selským rozumem si spočítáte, jestli je to při daných cenách tarifu výhodné.

 

 

Co si to těchto "revolučních" (ehm....) tarifech myslíte vy?

Ve screenu s novýmy tarify vás na první pohled zaujme položka "Volné vteřiny" kterých jsou tisíce. Toto je první marketignový tah na zákazníka - když je něčeho víc, je to lepší. Ale řekněme si to na rovinu - zahraniční operátoři také nabízejí tisíce volných jednotek. Jenže v zahraničí jednotka rovná se minutě a ne vteřině. Pamatujte, že v naší zemi voláme několik dráž než v zahraniční." data-share-imageurl="">

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.