Dokončil jsem autoškolu

Tak před pár dny (14.1.2013) jsem úspěšně složil závěrečné zkoušky v autoškole (a světe div se napoprvé!). Co se týče nervů, nebyla to sranda. Jezdit jsem se učil v autoškole Obst, kterou tímto vřele doporučuji!

Jak autoškola probíhá?

Jízdy jsem dělal celkem 2 měsíce (14 jízd po 90 minutých) a na teorii jsem chodil (poctivě) každé úterý cca na hodinu (teorie se tuším zúčastnit nemusíte pokud se všechno sami naučíte). Problém s plánovaním jízd je asi všude, musíte si jízdu zamluvit aspoň dva týdny předem. Taky počítejte s tím, že časy jízd se vám možná líbit nebudu, protože všichni chtějí jezdit od 16 hodin:) Já měl jízdy většinou 2x týdně stylem jednou na 6:30 a po druhé 15:00.

 

Moji instruktoři byli pánové Konečný a Němeček. Oba jsou profesionálové a jsou docela komunikativní. K p. Konečnému si musíte trošku najít přístup a pak je vše OK. Během jízdy na vás neřvou ani vám nic nevyčítají. Prostě když uděláte chybu tak vám jednoduše řeknou co to bylo za chybu. Třeba já jednou projel na červenou (jsem zrychlil abych stihl zelenou a nakonec stejně nestihl) a jediné co jsem slyšel naprosto klidným hlasem, že "jsem šilenej pohodář". Oba se snaží do jízdy zasahovat co nejméně. Takže jim oběma za super výuku touto cestou děkuju :)

 

Jak probíhá zkouška v autoškole?

V každé autoškole se asi může lišit, ale já to měl takto. Příchod a registrace v 7:30 . Na komisaře z magistrátu jsme čekali asi do devití a kolem 9:15 jsme začali (na počítačích, už žádný papíry) vyplňovat testy. Při mačkání tlačítka na ukončení testu jsem si říkal že si je určitě pujdu napsat znovu ale nakonec jsem získal 96% :D. Potom následovalo ústní zkoušení z "technické" - to už vás asi zajímat nemusí, protože od 19.1.2013 se technická naprosto vyloučí se závěrečných zkoušek. No a následovaly jízdy. Na ty jsem s kamaráden (jezdí vždy 2 naráz) čekal skoro 4 hodiny a musím vám řict, že nervy pracují pořádně. Většina lidí jezdila cca 50 minut. Mě komisař požádal o zaparkování a vypnutí motoru cca po 18 minutách. V tu chvíli jsem si řekl, že mě určitě vyhodí. Po zastavení se mě komisař zeptal, jestli mu rozumím že přednosti musím dávat VŽDY... VŽDY! No samozřejmě že to vím. Prospěl jsem :)

 

Tak tímto končí mé krátké povídání. Pokud autoškolu hledáte, třeba vám článek pomůže.

Obst, kterou tímto vřele doporučuji!

Jak autoškola probíhá?

Jízdy jsem dělal celkem 2 měsíce (14 jízd po 90 minutých) a na teorii jsem chodil (poctivě) každé úterý cca na hodinu (teorie se tuším zúčastnit nemusíte pokud se všechno sami naučíte)." data-share-imageurl="">

Comments

1

Já autoškolu dělal v Coolu… Jízdy podle výběru, domluva většinou přímo s instruktorem, žádné šílené časy :) Teorie – 3x asi tříhodinová teorie, kde se řešily křižovatky a obecně předpisy, potom dvě stejné „hodiny“ technické a jedna „hodina“ zdravotní přípravy.

A zkoušky? Na Android existuje skvělá aplikace (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.entis_design.autoskola) pro učení se otázek. A u většiny z nich je odpověď hned jasná a ani se učit nic není třeba. Příchod tradičně kolem sedmé ráno, o pár minut později přišel komisař a zaregistroval nás, začali jsme dělat testy. Z vyhrazené půl hodiny mi stačilo asi 10 minut, musel jsem trošku přemýšlet, ale 100%. Technická byla trošku těžší, asi první věc, na kterou jsem se v životě opravdu musel nějak učit, ale náš komisař nám k teoretickému popisu otázek přidal třeba maketu palubní desky, kotoučové brzdy, atd, takže opět celkem pohoda. Jízdy chtěl komisař jezdit samostatně, šel jsem první abych to měl rychle za sebou, jel jsem asi půl hodiny. Zpočátku dobré, pak to začalo jít z kopce, pak jsem všemi možnými způsoby parkoval a nakonec se vrátil zpátky k magistrátu a zajel na bok (za navedení instruktora). Opakovat jsem nemusel, takže dobré :)

Takže díky panu Železníkovi, Báčovi a Chramostovi za jak praktické jízdy, tak teorii!

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.